Инициативи

Тук ще намерите повече информация за нашите постоянни и временни инициативи. Инициативите са съгласувани и създадени с участието на учителите от ГПЧЕ “Ромен Ролан” и са подчинени на целите на организацията. Ние сме отворени винаги да обсъдим нови предложения, които биха били от полза на настоящите учениците или учители,  както и на самата общност от бивши възпитаници от гимназията. 

Инициативи на Алумни Клуба

Кариерно ориентиране и срещи с опитни професионалисти от различни браншове

Кампании за събиране на средства за участие на учениците в международни конкурси

Подкрепа за завършили ученици при намиране на стаж и първи стъпки в кариерата 

Участие и организиране на благотворителни инициативи, кампании и екокаузи

Финансова и нематериална подкрепа за дейностите и базата на ГПЧЕ “Ромен Ролан”

Обучения и програми за развитие на ключови умения и менторство от алумни членове

Постоянни инициативи

Менторска програма за учениците от ГПЧЕ “Ромен Ролан”

Програмата ще стартира през март, 2023. Очаквайте повече информация скоро.

Ежегодна стипендия на ГПЧЕ “Ромен Ролан” – Алумни клуб на стойност 3000 лв

Очаквайте повече информация скоро.

Помощ при кандидатстване и релокация в чужбина

Това е група за помощ на кандитатстващи ученици от ГПЧЕ “Ромен Ролан”, които искат да започнат висшето си образование в чужбина. Групата е насочена към тези, които вече учат или са завършили в чужбина, но имат желанието на помогнат на настоящите кандидат-студенти със съвети базирани на техния опит.

Участие на учениците от ГПЧЕ “Ромен Ролан” в Euroweek

Кампанията цели да подкрепи участиетп на ученици от езикова гимназия ГПЧЕ “Ромен Ролан” в проекта Евроседмица (Euroweek), който се провежда ежегодно в различни европейски градове. Г-жа Мима Бакоева е основен инициатор на участието на учениците в тази страхотена европейска инициатива, а Алумни клуба събира средства да подпомогне пътните и разходите по настаняване.

Месечни срещи с вдъхновяващи личности от ГПЧЕ “Ромен Ролан”

Очаквайте повече информация скоро.

Минали кампании

Подкрепи участието на ученици от ГПЧЕ “Ромен Ролан” в Euroweek 2022, Калмар, Швеция и Калундборг, Дания

Настоящата кампания цели да подкрепи участието на ученици от езикова гимназия ГПЧЕ “Ромен Ролан” в проекта Евроседмица 2022 (Euroweek 2022). Ето какво споделия г-жа Мима Бакоева, инициатор на участието на учениците от гимназията в Euroweek 2022: “Проектът Euroweek съществува от самото създаване на Европейския съюз, а България, с представител ГПЧЕ “Ромен Ролан се присъединява през септември, 2007 г след посещение на учители от Дания през месец юни, които ни поканиха да се включим в този форум. Препоръката на училището е от Радослава Николова, бивш възпитаник на гимназията. Темата тази година е “Устойчиво развитие в училището и града от който сте”. През 2010 заедно с нашата делегация имаше участници от 19 страни, a тази година страните участнички са 21. Всяка делегация се състои  от 10 човека: 8 ученика и 2 учители. След две години прекъсване поради Ковид пандемията,  Евроседмица 2022 за първи път ще се проведе с 2 страни домакин, а именно Дания, Калундборг и Швеция, Калмар”. Цел на кампанията е да подкрепи участниците от езиковата гимназия, покривайки част от техните разходи за транспорт и настаняване.

Можете да подкрепите тази кампания, дарявайки избрана от вас сума на банковата сметка на Алумни Клуба:

BG52UNCR70001524825069

Получател: ГПЧЕ “Ромен Ролан” – Алумни Клуб

Основание: Euroweek 2022

Даренията направени в периода 4.09 – 4.10 , 2022, ще бъдат използвани за дарение към учениците, което да покрие част от техните разходи. Подробен отчет ще бъде публикуван след приключване на кампанията. Участието в това дарение е изцяло доброволно.

Свържете се с нас

14 + 2 =